Nieuws

Verslag BCA 3 - Smashing 1

 Jaap van de Kolk Cup 2018

Aangemoedigd door Fred van Wankum is hierbij mijn verslag van BC Amersfoort 3 welke streed in de Jaap van de Kolk Cup en uitkwam tegen het 1e team van Smashing.

5 partijen werden gespeeld in de 1e ronde van de Jaap van de Kolk Cup.
De damesdubbel met de dames Anouk Molenkamp en Ilja Bakker.
De herendubbel met de heren Remco Pots en Elano Nijkamp.
De dames van Smashing 1 Ella Peters en Denise Hall waren in de 1e set veel beter dan onze dames.
We werden achteruit gedreven en konden onze verdedigende slagen onvoldoende diep plaatsen.
Onder zulke omstandigheden is het dan moeilijk spelen.
We probeerden wel, maar het bleek onbegonnen werk.
Denise en Ella waren echt veel sterker en vooral veel scherper en maakten weinig fouten.
De 1e set werd om die reden snel met 11-21 ingeleverd.
Hadden we in de 2e set een antwoord? Nou nee hoor, de rally’s werden niet veel langer en als dat wel het geval was, dan trokken de Wijchenaren vaak aan het langste eind. Wel was er in het BCA team wat meer evenwicht in het spel gekomen, maar winnen dat zat er niet in. De 2e set was iets minder dramatisch, echter wel verloren met 14-21.
Zouden de heren het dan beter doen? Helaas was dat niet het geval. Elano en Remco kwamen er niet aan te pas. Roy Reijbroek en Yannick Smeets waren heer en meester op het veld. Niet dat er slecht werd gespeeld hoor, maar misschien wel iets te overmoedig. Snel spel tegen eredivisie spelers kun je wel proberen, maar als de tegenstanders de shuttles blijven retourneren, dan is het vaak een kwestie van tijd, wanneer je de shuttle van de grond moet pakken. Ook werden er meer fouten gemaakt, omdat zowel Remco, als Elano steeds meer risicovolle slagen produceerden, waarvan het succes in deze wedstrijd uitbleef. En dan verlies je met grote cijfers. 1e set 10-21.
We zagen in de 2e set geen verandering in het spel. Roy en Yannick weerlegden de aanvallen van Remco en Elano en namen de aanval over en scoorde keer op keer. Als toeschouwer heb je dan niet veel om over te schrijven, dus houden we het voor gezien. 2e set verloren met 12-21.
Niet best en 0-2 op achterstand.
Remco kwam even later in de single uit tegen Yannic Smeets.
Had ik al niet eens gezegd dat Remco dit seizoen goed bezig was? Het bewijs werd door de Tukker al weer geleverd. Yannic is een snelle gast op de baan en we weten allemaal dat hij aardig kan shuttelen. Toch kon Remco zich als een gelijkwaardige tegenstander meten en het Yannic vaak meer dan moeilijk maken. De 1e set werd door Remco onder veel applaus in ontvangst genomen 21-15.
In de 2e set wist Remco bij de interval een paar punten voorsprong te nemen, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Yannic kwam terug en kwam sterk terug en er leek even een derde set aan te komen, maar na 20-20 was het toch Remco Pots die de laatste 2 punten voor zijn rekening nam. De verbazing in de zaal was groot, maar mijn blijdschap over deze winst van Remco was in mijn beleving vele malen groter. Anouk Molenkamp nam, mede door de absentie van Lotte Manenschijn, de damessingle op zich. Uit Wijchen was Maureen Zewald meegenomen.
Anouk speelde in de 1e set gespannen en maakte veel onnodige fouten. Geluk hierbij was dat Maureen hierbij niet veel onderdeed.
Het foutenfestijn werd wel door Maureen met 18-21 gewonnen, dat dan weer wel.
De 2e set was wel beter qua uitvoering, maar dat gold voor beide dames en dat was dus ook aan de uitslag van die 2e set te zien opnieuw 18-21, maar ik had wel meer genoten van die 2e set.
Bedankt dames.
Dan de mix met Ilja Bakker en Elano Nijkamp tegen Brandon Bessem en Milou Lutgers.
Vooraf een moeilijke opgave, maar toch bleven we in die 1e set goed meedraaien.
Niet genoeg om de 1e set op te eisen, maar toch 18-21, daar kun je mee verder.
Ja dat dacht ik na afloop, maar hoe verklaar je dan die 11-21 van de 2e set?
Nu je dat zo vraagt, dan moet ik je dat antwoord schuldig blijven.
Het was waarschijnlijk de tegenstander die beter anticipeerde op het spel van Ilja en Elano.
Dat was dan de deelname van Team 3 dit jaar aan de Jaap van de Kolk Cup.
We hadden graag verder gebekerd, maar moesten het gelijk opnemen tegen een te zware tegenstander, die we natuurlijk veel succes wensen in het verloop van deze bekerwedstrijden.

Geschreven door: Jan Nijkamp       
         

« Terug

» Nieuws archief