Nieuws

Wederom een fantastisch wedstrijdverslag van Jan Nijkamp

BV Smashing 2 – BC Amersfoort 3  (Jan Nijkamp)

Vandaag een spannende wedstrijd badminton bekeken.
Vooraf tekende ik in voor een gelijkspel.
Laten we gauw kijken of die verwachting overeind zou blijven.
Ik koos voor een plekje boven op de tribune, alwaar je het in Wijchen goed kunt zien.
Je zit niet te ver van de wedstrijdbaan en je hebt daar een goed overzicht op beide wedstrijdbanen.

Gelijk maar beginnen aan de dames en heren dubbelspelen.

     

Ilja en Anouk stonden tegenover  Sheraga Bounin en Eveline Kersten.
De BCA dames waren “Kei-goed” van start gegaan en stonden bij de interval met 7-11 op voorsprong. Te vroeg gejuicht??  Helaas wel, want even later waren het Evelien en Sheraga die er met de winst vandoor gingen 21-18. Wat een domper tot besluit van die 1e set.
Zo teleurstellend als die 1e set eindigde, zo verassend was het vervolg van die damesdubbel.
Onze dames bleken in de 2e set beter met dit verlies om te kunnen gaan dan ondergetekende.
Ik kon mij terwijl ik als enige op de bovenliggende tribune was gaan zitten, mij lekker afreageren. (lol)
In de 2e set hadden Ilja en Anouk wederom een voorsprong (8-11) genomen en oogden scherp en alert. Dit keer liet onze dames niet meer los en liepen uit naar 9-20. Jammer dat het toen weer even duurde voor zij het laatste punt (12-21) over het net tegen de grond aan wisten te klappen.
De 3e set ging gelijk op. Dan stond Smashing voor en maakten we weer gelijk en erover, maar na
11-11 liepen de dames uit Wijchen even uit naar 16-11. Op dat moment moet het elektronische vonkje van  coach Lotte het teken zijn geweest om de damesmotor te updaten, want onze dames zagen toen het licht en kwamen snel terug in de wedstrijd 16-16.  
Even later nog steeds gelijk maar nu op 17-17 en daarna kwamen de BCA dames niet meer in moeilijkheden en hengelden de winst van die 3e set binnen met 18-21.

  

Een mooi succes voor onze BCA dames. Gefeliciteerd.

Dan door met de singles. Waarbij onze succesnummers van de vorige weken Lotte en Remco niet of nauwelijks in hun spel raakten. Deels lag dat aan het spel van de tegenstanders Demi Lensselink en Dirk Terpstra die verrassend scherp de shuttles binnen de lijntjes hielden en daarmee veel punten pakten en tot overmaat van ramp speelden onze spelers de shuttle te vaak buiten het speelveld. Ook Elano had niet op zoveel aanvallend geweld van zijn opponent Luuk van Renswouw gerekend en werd op alle facetten de maat genomen. Vandaag kwamen onze singelaars te kort.
Toch kan ik een lichtpuntje bij de singles melden, want uit het niets bleek Anouk extra power te kunnen aanboren. De 1e set verliep bij aanvang nogal warrig vanwege het wisselvallige spel wat Anouk ons aanbood. Dat ging zo door tot aan de interval, daarna bleek Anouk een wat meer constant niveau in haar spel te hebben. Niet dat zij nou onmiddellijk als bovenliggende speelster aangemerkt kon worden. Nee, om die titel te verdienen moest Anouk eerst afrekenen met Evelien Kersten, want die deed daar op dat ogenblik net zo hard haar best voor. Na 16-16 kwam onze Keistad dame eindelijk eens op meer dan 1 punt voorsprong en die voorsprong bleek voldoende om de winst van de 1e set over de streep te trekken 19-21. In de 2e set werd voortdurend tegen een achterstand aangekeken. Een enkele keer zelfs van 4 punten, maar nog voor de break wist Anouk de schade te herstellen 11-10, maar ook daarna bleef de kleinst mogelijke achterstand van steeds 1 punt staan.
Na 14-14 en 18-18 wilde ik Anouk we  l over dat dooie punt heen trekken (figuurlijk wel te verstaan).
Maar na 18-18 liep Evelien zomaar uit naar de winst van de 2e set en kwam er nog een 3e set.
Die 3e set werd ook weer spannend, omdat beide dames niet van opgeven wisten. Ze streden allebei voor wat zij waard waren en gaven elkaar geen punt cadeau. Er werd strijd geleverd en even wat tussenstanden ter illustratie 6-6, 8-8, 10-10 en na 12-12 wist Anouk even wat lucht te scheppen in die gelijke tussenstanden. Ik moet zeggen dat het mij erg goed deed daarboven alleen op de tribune.
Na 15-19 bleek Evelien weer wat van die achterstand in te lopen, maar Anouk liet haar voorsprong niet meer in gevaar komen door Evelien na 18-20 de genade klap uit te delen.
Dat was zeker voor mij een hele opluchting. Fantastich Anouk.
Met 2 punten is de tas en nog 2 hangend in de lucht kon BCA nog gaan voor de puntendeling door de beide mixen te winnen. Bij aanvang van de set met Ilja en Remco leek het er niet op dat wij daar even het punt zouden pakken. Demi en Alex speelden sterk en wonnen gemakkelijk met 21-13.

  

Dan maar eerst even kijken op die ander wedstrijdbaan, waar Elano en Lotte het opnamen tegen het Wijchense duo Sheraga en Dirk. Ook in die 1e set viel er geen winst voor BCA te melden 21-18.
Dan maar kijken of er in de 2e set een beter resultaat zou kunnen worden behaald.
Niet bij Lotte en Elano want die gingen met 21-17 kopje onder.
Wel in de mix bij Ilja en Remco, want na de 2e set 17-21 te winnen bleef ook in de 3e set het geluk hun toelachen en wonnen zij uiteindelijk met 16-21 ons verdiende 3e punt van de dag.

    

Achteraf bezien zat dat 4e punt en daarmee het gelijkspel er best wel in (herendubbel), maar alles gezien hebbende en de strijd van beide teams te hebben ervaren kan ik best tevreden zijn met deze uitslag van 5-3 voor Smashing.
Door deze uitslag moeten we BC Duinwijck 3 in de rangschikking voor laten gaan, maar dat kan volgende week worden rechtgezet, wanneer wij in Amersfoort met hen de strijd zullen aanbinden.

Kijk uit in het verkeer, dan zie ik jullie in goede gezondheid a.s. zaterdag om 14.00 uur weer.
“Hasta entonces mis guerreros de bádminton”
Voor de vertaling bezoek je Google-translate.

« Terug

» Nieuws archief