Nieuws

Wedstrijdverslag BCAmersfoort 3 - TFS Barendrecht 3 door Jan Nijkamp.

BC Amersfoort 3 – TFS Barendrecht 3             7 – 1

Mag ik je nog namens Team 3 een sportief 2018 wensen.
Het team was 2018 met wisselend resultaat begonnen.
Allereerst moesten we vorige zaterdag de afgelaste wedstrijd in en tegen Almere 2 inhalen.
Deze wedstrijd mistte ik (omdat de datum mij pas heel laat bereikte) en bij de daags later te spelen uitwedstrijd tegen Iduna uit Utrecht had ik mij al eerder op de absentielijst geplaatst.
Des al niet te min wist het team tegen Almere 3 en tegen Iduna 5 punten mee naar huis te nemen.
Waarbij aangetekend kan worden dat Lotte en Remco in beide wedstrijden hun singles wisten te winnen. Dat was vorige week. Vandaag stond het team uit Barendrecht op onze de stoep.

Er stond vandaag 1 speler op de absentielijst. BingHong Ye was dit weekend niet in Nederland.
Dus stonden Elano en Remco klaar om het tegen Ravin Jhinkoe Rai en Joris Brouns op te nemen.
De eerste set ging helemaal mis en Elano begreep het niet, want met dezelfde tactiek ging het in de uitwedstrijd lang niet slecht. Remco legde tijdens de baanwissel uit dat er nu twee andere tegenstanders stonden. Gelukkig is er dan nog een 2e set om één en ander te repareren, wat ook gebeurde en na de 3e set bleef de winst in Amersfoort 15-21, 21-18 en 21-14.

Bij de dames Ilja Bakker en Anouk Molenkamp werd ook een 3 setter gespeeld tegen de ervaren Pascalle Nielen-Janssen en de jeugdige Hanna Couwenhoven, die haar 1e seizoen bij de senioren beleefd. Tactiek van de BCA-dames was begrijpelijk. Pascalle niet aan de shuttle laten komen en Hanna laten shuttellen. Dat liep goed in de 1e set 21-17, maar in de 2e en 3e bleek die tactiek achterhaald, omdat Anouk met dit spel een schouderblessure opliep en de shuttle niet meer diep in het achterveld kon blijven raggen, maar dit wel bleef proberen. Daardoor bleek dat Pascalle dan heel goed in de wedstrijd kon komen en dat ze samen met Hanna een winnend duo zou vormen door de laatste 2 sets met 14-21 op te eisen. Ieder één puntje net als in de uitwedstrijd. Met als grote verschil toen verloren de heren en wonnen de dames.

Laten we kijken wat de singlespelen op zouden opleveren. In de vorige ontmoeting werden ook deze punten eerlijk verdeeld.
Vandaag liep dat wat anders af, al was dat bij aanvang van de partij tussen Remco en Joris niet direct duidelijk. Remco startte wat passief en
liet Joris te veel excelleren.
Ik zag de set aan Remco ontglippen, maar gelukkig wist hij zich vlak voor het einde te herpakken en na de hele set op achterstand te hebben gestaan kon hij toch nog op gelijke stand komen 19-19 en daarna zijn vertrouwde spel doorzetten en wist hij de winst aan het einde veilig te stellen 21-19.
Die slag kwam Joris in de 2e set niet meer te boven en gleed af naar 21-7. 

Dan onze Lotte Manenschijn tegen Sandy Bommeleyn. Ja wat kan ik daarvan zeggen?
Allereerst haar badmintonmuiltjes waren gelukkig bij de douane ingeklaard en weer op haar huisadres afgeleverd.
Eigenlijk vorige week al, maar toen was er -zoals eerder beschreven- geen wedstrijdverslag.

Lotte was ontketend aan de wedstrijd begonnen en had Sandy op grote achterstand 11-2 gezet.
Even later was het dan ook niet verwonderlijk dat er 21-10 op het scorebord prijkte.

In de 2e set wist Sandy wat beter in het spel te blijven, maar kon niet voorkomen dat Lotte na 11-7 toch nog verder uitliep door met 21-13 de winst naar zich toe te trekken.

Jawel, zoals op de foto te zien, zelfs zonder te kijken.
Ja, die Achterhoekers daar valt dit seizoen niet mee te spotten.

Eens kijken of Elano en Anouk met zo’n mentale boost daar ook mee van kunnen profiteren.
Elano singelde tegen een “oud” rivaal (uit de juniormasters) Ravin Jhinkoe-Rai, destijds werd in drie sets nog nipt verloren. Vandaag bleek dat een heel ander verhaal te worden.
Elano liet Ravin goed lopen en wist de rally heel vaak winnend te eindigen en dan kan zo’n wedstrijd jammer genoeg veel te snel eindigen.
Aan 21-16 en 21-12 bleek de BCA-speler vandaag voldoende te hebben om de winst te pakken.
Goed gedaan man.

Hoe ver was Anouk hersteld van die vervelende spierblessure opgelopen in de damesdubbel?
Dat was de grote vraag bij aanvang van de dames single. Na afloop vertelde ze mij dat ze daar nog wel veel hinder van had ondervonden. Anouk begon uiteraard voorzichtig aan de wedstrijd en daar maakte een frisse Hanna direct met 12-21 gehakt van. Na de baanwissel een hele andere Anouk.
Ik weet niet wat haar coaches hadden verteld, of waren het de blikken van haar ouders langs de kant, maar Anouk tapte nu uit een heel ander vaatje. Hanna werd in deze set volledig onder het tapijt geveegd 21-8 en Hanna bleek fysiek nog maar net op de been te kunnen blijven.
Wauw dit scenario had ik zelf niet kunnen bedenken. Bij aanvang van de 3e set dacht ik nog dat Hanna na een paar slagen de strijd zou gaan staken, maar ook zij slaagde er in om zich te herstellen en zo ontspon zich een levendige wedstrijd, waarin Anouk wel heel lang de ruime voorsprong bleef behouden. Na de interval van de 3e set slaagde Hanna erin om de achterstand weer te verkleinen.
Maar ook toen bleek Anouk nog ergens een reserve stoot adrenaline vrij te kunnen maken en won de set en daarmee de game met 21-16. Waanzinnig meid wat een inzet. Respect.

In de mix met Ilja Bakker Remco Pots liep het echt op rolletjes. De meeste punten werden door de BCA spelers gemaakt en zo kwam er maar liefst 21-7 op het scorebord te staan.
Vanwege de start van de 2e mix –waarbij mijn aanwezigheid als lijnrechter was gewenst- zag ik tot mijn grote verbazing dat er toch nog een 3e set gespeeld moest worden, omdat de 2e met dikke cijfers werd verloren 13-21. Het kan soms raar lopen in een game. Zo ook in deze partij waarbij de uitslag in die 3e set ook zeer eclatant te noemen is 21-11. Wel in ons voordeel en da’s mooi man.

Dan toch nog even die wedstrijd, waarbij ik als de linesman aanwezig was.
Die wedstrijd was reten-spannend in de 1e set, waarbij Lotte en Elano het moeilijk hadden om de 1e set uit te maken en daarmee de tegenstanders terug in het spel brachten.
Een set die de heer PW Landman (mede Linesman) tot gedenkwaardige uitspraken deed brengen.
Eén daarvan ter illustratie: “Lotte hou op met lachen”
Ja als je die teksten maakt, dan kan ik mijn lachspieren ook niet meer bedwingen.
Maar de dwingende toon van deze spreuk, welke zo maar op een tegeltje kan worden geplaatst, bleek wortel te schieten en werd er wel met 24-22 gewonnen. Ook in de 2e set gaf deze uitspraak voldoende houvast om de zaak weliswaar onder veel hilariteit met veel plezier af te ronden 21-12.

Bedankt aan de Linesmen PW en Evert (de vader van de nog herstellende Marinda Bouwman) voor hun handwerk en een applaus voor de BCA-spelers van vandaag door het verlies van de uitwedstrijd te herstellen met de winst van 7-1 van vandaag. Hulde.

Volgende week 21 januari spelen we in Wijchen tegen het altijd lastige BC Smashing.
Have a nice week
Train a lot and eat fresh foot.
Sweet dreams

 

« Terug

» Nieuws archief