Nieuws

Wedstrijdverslag Duinwijck 2 – BC Amersfoort 3 door de ogen van Jan Nijkamp!

Toen ik afgelopen zaterdag de Haarlemse sporthal binnen liep waren de spelers al aan de warming-up begonnen.

De heren Remco en Elano beten de spits af tegen Wessel van der Aar en Rein Ridder (familie van). De partij verliep voor onze mannen bijzonder stroef/moeizaam en al die andere superlatieven die je maar kunt bedenken. Het was voor mij niet echt een verrassing dat Elano’s speelwijze, zo kort na en nog herstellende van de opgelopen blessure tegen Almere, op deze manier verliep. Ook moet worden gezegd dat de tegenstanders het spelletje goed aanpakten. Logisch dat dan het snelle spel nu nog wat TE snel voor je gaat. Remco deed geen water bij het bier (de wijn) en wilde niets van een veranderde spelwijze weten en bleef voluit het vertrouwde spel spelen. Na de eerste set ruim verloren te hebben ontspon zich een interessante tweede set waarbij er wel degelijk setwinst geboekt kon worden, maar helaas werd onze voorsprong in die tweede set ingelopen en na 18-18 en 20-20 ging het punt naar de spelers van Duinwijck, 23-21.

Op het slagveld van onze dames Ilja en Anouk werd na twee sets de witte vlag gehesen. De Duinwijck dames waren “heer en meester” op het veld en maakten het Anouk en Ilja te moeilijk, wat bij de BCA dames voor onderlinge irritatie zorgde. Jammer van dat minpuntje.

Ook Lotte had een zware partij te gaan tegen Simone Hermsen. Lotte kon goed meekomen met het spel van haar opponent, maar Simone wist in tegenstelling tot Lotte het in beide sets tot aan het einde vast te houden. En dat vond ik jammer, want ik had stiekem vooraf op dit puntje gerekend. Dan over naar Remco Pots. Die stond weer lekker te knallen tegen Teun Yntema, alleen vergat Remco het aan het einde om de wedstrijd direct en snel uit te maken. Nou ja, wel gewonnen en da’s lekker. De spelwijze van Elano was er één van overleven. Dat bleek niet voldoende tegen Wessel v.d. Aar. Ondanks Elano’s beperkingen kregen we toch nog een hele acceptabele partij te zien, waarbij we van beide heren (jongens) konden genieten. De sterke slagen en het goede loopwerk van Wessel voor de Duinwijckers, tegen die vele fraaie schijnslagen van Elano. Wessel won vandaag, maar ik kijk nu al uit naar de volgende ontmoeting van deze spelers. Kan een mooie pot worden. Anouk had het ook niet makkelijk \tegen Marije Bloem. In de eerste set werd ze een beetje overdonderd en maakte Anouk naar mijn idee veel te veel fouten en dan kun je onmogelijk aan winnen denken. Dat werd anders in de tweede set. Lange tijd was het een gelijk opgaande set, maar aan het einde van de wedstrijd viel Anouk terug naar haar spel van de eerder gespeelde set. Niet wanhopen nou en gewoon doorgaan met die goede periode uit die tweede set en houdt dat langer vol.

Dan de mixen daar zou misschien wat meer te halen zijn? In de mix van Remco en Ilja was al direct duidelijk dat daar de mogelijkheden minder groot waren. We stonden binnen mum van tijd op een grote achterstand (7-1). Bij de interval klauterden we wat uit het dal maar stonden we toch nog op een 11-7 achterstand, die we niet meer te boven kwamen 21-14. In de tweede set wisten Remco en Ilja het tij te keren en kregen we langs de lijn toch echt weer de juiste drive te pakken, maar na direct een achterstand van 4-0 liepen de Haarlemmers verder uit naar 11-7 en 18-12 om uiteindelijk met 21-13 de winst op te eisen. Erg jammer. Al nieuwsgierig naar wat er dan in die tweede mix zal gebeuren? Nou ik zal het jullie vertellen. Elano en Lotte geven goed partij aan Rein Ridder (familie van) en Simone Hermsen. Tot 7-7 blijft het in die eerste set in evenwicht en bij de interval weten onze spelers twee punten los te komen. Die voorsprong breiden ze uit naar 12-16 om vervolgens hun goede spel om te zetten naar winst van de eerste set met 14-21. Heel anders verloopt de tweede set. Direct met 6-1 op achterstand komen, dan speel je eigenlijk al een verloren set. Je moet van goede huize komen om dan die achterstand om te buigen. Wanneer je bij de interval dan pas op 11-3 staat zal je toch moeten bedenken wat je in een derde set anders moet oplossen. Het zal dan ook niemand verbazen dat hier een 3e set gespeeld ging worden na de tweede set ingeleverd te hebben met 21-8. Er ontspon zich in die derde set een gelijkwaardige partij. Na 5-5 en 10-10 waren het wel Lotte en Elano die deze psychologische voorsprong bij de interval namen. Ook na de pauze bleef het “MJ-gehalte“ (THRILLER) erg hoog. We stonden wel steeds aan de goede kant van de score, maar na 14-15 werd het dan toch weer gelijk 18-18. Beide ploegen zouden in deze fase van de strijd de winst kunnen pakken. Moet ik het geluk noemen, of was het sterk spel van de winnaars? Who knows? Lotte en Elano zal het in ieder geval geen biet uitmaken, 20-22. Een diepe buiging voor jullie.

Volgende week ( ze moeten een keer langskomen ) de thuiswedstrijd tegen het eerste team van Hoornse.
Blijf heel, train veel en dan gaan we het zaterdag zien. Succes en wees vooral begripvol naar elkaar.  

Jan Nijkamp!    

 

     

   

          
 

 

« Terug

» Nieuws archief