Nieuws

Le Credit Sportif Velo 2 - BC Amersfoort 3 door de ogen van Jan Nijkmap!

Onze eerste wedstrijd vond plaats op zaterdag 9 september in de Velohal te Den Haag. Bij Le Credit Sportif Velo waren enkele mutaties opgetreden in vergelijking met vorig seizoen. Tim van Nieuwkerk stond nog in de basis, maar Joey Muns was vervangen door Rikkert Suijkerland en Franklin Telwin was toegevoegd bij de heren. Susanne Zwinkels staat nu aan de zijde van Wendy Slaats en samen met Marit Willemsen vormen zij het tweede team van de Landskampioen. BC Amersfoort nam afscheid van de dames Meike Versteeg (BCA 1), Sanne Schra (BC Amor 1 ) en daarvoor in de plaats spelen nu Anouk Molenkamp en Lotte Manenschijn. Ilja Bakker is nog wel van de partij. Bij de heren is Harald Hiemstra voorlopig uitgeleend aan ons 1e team. De vertrouwde gezichten van Remco Pots en Elano Nijkamp maken het team weer compleet.

De heren Remco en Elano gingen goed van start in de dubbel. Na de eerste set stoomden ze op een twee sets winst af. Was het in de eerste set nog wat eenzijdig, in de tweede kregen onze mannen nu wel serieuze tegenstand. Toch bleef het bij twee sets van 13 en 18. Bij de dames was het in de eerste set een echte thriller. De dames gaven elkaar qua puntentelling geen centimeter ruimte en zo werd er tot ver in de overtime gespeeld. Anouk en Ilja trokken jammer genoeg voor BCA aan het kortste eind en dat was erg onverdiend. In de tweede set ging langzaam het heilige vuurtje uit en werd er met 21-17 verloren. Jammer dames en bedankt voor de felle (zeg maar bitchy) strijd in deze partij.

In de vier singles werden de punten ook weer gedeeld. Elano speelde een set erg goed, maar verloor wel in 3 sets van Rikkert Suijkerland. Remco won van Tim van Nieuwkerk in twee ruime sets 14 en 6. Lotte had totaal geen probleem met Marit Willemsen en won in tweeën met 15 en 12. Anouk Molenkamp moest even wennen aan het tempo maar kwam in de tweede set erg goed terug. In de derde set liet de nauwkeurigheid wat te wensen over en werd dan ook met 21-17 verloren. Toch was ik niet ontevreden met haar vertoonde spel en verwacht in de komende wedstrijden meer vooruitgang te gaan zien, wanneer er pittig getraind gaat worden.

Dan maar de genadeklap in de mixen uitdelen. Nou eigenlijk dacht ik wat anders…. We werden toch nog even getrakteerd op tweetal mooie partijen. Remco en Ilja kwamen er niet aan te pas in de eerste set, 16-21. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en werd er met dezelfde cijfers gewonnen. In de derde set was het spannend maar waren we op het einde net even wat minder scherp. Wij verloren met 19-21. Elano en Lotte streden op de ander baan nog voor ons verdiende gelijke spel. De eerste set was al binnengehaald en de tweede werd helaas nipt met 20-22 verloren. Ook hier dus een derde set, maar nu met winst voor BCA.
De tegenstanders werden helemaal panisch door het niet beslissen van hun kansen. Elano en Lotte bleven kalm en cool spelen wat leidde tot de overwinning met 25-23.

Grote klasse en gefeliciteerd!

Volgende week sterkte met de spierpijn. Sla het er maar tijdens de trainingen uit, want volgende week spelen we thuis tegen het eerste team van Beca 2000.


Ik zou zeggen: Let’s rock te house. (Jan Nijkamp)

 

« Terug

» Nieuws archief