Nieuws

Onze hoofdmacht FZ Forza Amersfoort met 5-3 te sterk voor BV Van Zijderveld 1!

Tijdens de Kick-Off van de eredivisie te Almere heeft FZ Forza Amersfoort haar eerste overwinnen van het seizoen behaald tegen team 1 van BV Van Zijderveld uit Amstelveen.

Coach Arie Hof kan gematigd tevreden zijn met de eerste overwinning van het seizoen, waarin het team van FZ Forza Amersfoort de eerste vijf punten mee naar Amersfoort neemt. Vol passie zien wij Arie hieronder te werk gaan tijdens de single van Xandra Stelling!

Het duel begon zoals gewoonlijk met de dubbelspelen. De herendubbel ging vrij eenvoudig naar onze kopmannen Vincent de Vries en Koen Ridder, daar waar het in de vrouwendubbel beide kanten op kon vallen. Na een zenuwslopend einde wisten onze dames Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos het helaas niet af te maken. De derde en beslissende set ging met 22-20 nipt naar Van Zijderveld.

Vincent de Vries nam zoals wij van het gewend zijn de eerste single voor zijn rekening. Vincent begon rustig en gaf zijn tegenstander hier en daar gevoel kans te maken op een eventuele overwinning. In beide sets deed Vincent er op het einde een tandje bij waardoor de overwinning uiteindelijk zoals verwacht zijn kant op zou gaan. Met 21-15 en 21-19 was hij te sterk voor Thomas Sibbald.

Meike Verteeg moest het als eerste dame opnemen tegen de sterke Letse, Ieva Pope. Ondanks de zenuwen kon Meike zo nu en dan goed tegenstand bieden. Ieva was uiteindelijk wel duidelijk de sterkste en wist de partij met 21-12 en 21-15 te winnen.

Tweede heer Harald Hiemstra begon zijn partij naar eigen zeggen krampachtig tegen de altijd fanatieke Maikel Spruyt. Vooral het gevoel te moeten winnen nam in de beginfase de overhand waardoor zijn service niet lekker liep en hij het vooral moest hebben van hard werken. Uiteindelijk trok hij aan het langste eind en wist zijn partij overtuigend met 21-19 en 21-15 te winnen.

Tot slot nam Xandra Stelling het op tegen de Zwitserse Sabrina Angehrn. Xandra had in de tweede set wat problemen waarna ze de derde set knap met 21-5 naar zich toe wist te trekken.

Met een 4-2 tussenstand was aan onze gelegenheidskoppels in de mix de taak om de overwinning in de wacht te slepen. Koen Ridder en Renske Kwakkenbos gaven de tweede set onnodig weg aan oud BC Amerfoorter Elwin Wu en zijn partner Linda Chen, maar wisten de derde set met 21-15 te winnen waardoor een overwinning op het team van Van Zijderveld een feit was.

Ondanks een sterke pot konden Harald en Meike het zesde punt niet maken. Thomas Sibbald en Sabrina Angehrn waren met 21-19 en 21-18 net iets te sterk. 

Al met al een goed begin waarin het team veerkracht heeft getoond en vol goede moed de komende wedstrijden kan gaan aanvangen!

De volledige uitslagen zijn te vinden op https://www.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=45C4F6AC-3EF7-4403-9FF1-24506A2991B8&match=38

 

« Terug

» Nieuws archief