Nieuws

Geslaagd Trainingsweekend!

Afgelopen weekend stond ons langverwachte trainingsweekend op het programma. Een weekend vol badminton, teambuilding, gezelligheid en een uitgelezen kans om elkaar beter te leren kennen. 

Het is 25 augustus, klokslag 19.20 uur, wanneer navigator Romy en ik (Dennis) met veel bombarie het terrein op komen rijden van Camping De Bovenberg te Markelo. Het zonnetje schijnt, de vergezichten zijn prachtig en menig BC Amersfoorter staat al te popelen om de eerste buitentraining aan te vangen. Romy en ik kleden ons snel om waarna wij ons bij de rest van de groep voegen. Op het menu van de vrijdagavond stond een buitentraining die ervoor zou zorgen dat de sfeer er vanaf het begin goed in zou zitten. René schudt in dit uur het ene na het andere spel uit zijn mouw waarna wij voldaan, bezweet en met een grote glimlach afdruipen richting de douches.

Rond 21.00 was de aanvang van de Pubquiz waar wij in teams van vijf tegen elkaar zouden strijden om de felbegeerde bokaal en de eer. Algemene kennisvragen, badminton, rekenen en taal werden in een aantal ronden getest. Ook kwamen er zo nu en dan foto’s langs van sporters in hun jonge jaren. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Micheal Jordan vroeger op honkbal zat en dat Lin Dan zeven grote titels op zak heeft (2x Olympisch kampioen en 5x Wereldkampioen)? Na een enerverende strijd, waarin ik en mijn topteam helaas onze meerdere moesten erkennen in de winnaar, sloten we de avond af met beerpong en een heerlijk muziekje op de achtergrond. 

Zaterdagochtend ging de wekker om 08.30 om de dag te starten met een heerlijk ontbijt. Alles was tot in de puntjes verzorgd door onze organisatoren Renske, Daan en Luc. Rond 09.30 zijn we met z’n allen vertrokken naar de lokale sporthal. Ook hier wist René ons weer een heerlijke training voor te schotelen. Oefeningen op een halve baan, de aangever in één hoek en twee tegen één deed vele spelers doen realiseren dat ze misschien toch nog niet zo fit zijn als ze hadden gehoopt. Na 2,5 uur mochten wij de baan verlaten en terugkeren naar onze slaaplocatie voor een welverdiende lunch. Die middag hebben wij voornamelijk aan teambuilding gewerkt tijdens de buitentraining waarna de rest van de avond vrij in te vullen was onder het genot van een perfect geregelde BBQ.

Zondagochtend de wekker iets later gezet na een nacht vol WK badminton en de bokswedstrijd die rond een uurtje of 06.00 begon. Wederom genoten van een heerlijk ontbijt waarna de laatste training alweer op het programma stond. Om 10.00 aangekomen in de hal, de spierpijn eruit gelopen waarna we zijn begonnen met de baantraining die in het teken stond van de dubbelspelen. Verschillende oefenvormen passeerde de revue met als afsluiting een het spelen van een aantal wedstrijden.

Al met al een zeer geslaagd weekend die naar mijn mening zeker voor herhaling vatbaar is. Ik hoop dan ook dat wij volgend jaar met minimaal twee keer zoveel spelers aanwezig zijn.

Nogmaals bedankt, Renske, Daan en Luc voor het organiseren van dit heerlijke weekend en René voor het geven van de lekkere trainingen! 

Dennis van Bekkum

« Terug

» Nieuws archief