Nieuws

Voorbeschouwing Master toernooi BC Amersfoort

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017 vindt het jaarlijkse Internationale Master toernooi van BC Amersfoort plaats, in de vertrouwde Juliana van Stolberghal. Het toernooi maakt deel uit van het Carlton Master Circuit van Badminton Nederland. Naast de master categorie, wordt er gespeeld in de 4, 6 en 8. Met ruim 140 deelnemers iets minder goed bezet de voorgaande jaren, maar desalniettemin een sterk veld om te strijden om de prijzen en de eer.

Categorie Master

In de Master categorie is Nick Fransman de te kloppen man. De runner up van het NK komt natuurlijk met de ambitie op te winnen. Michiel Kruijt de altijd gevaarlijke man van DKC, wordt als zijn grootste concurrent gezien, De jonge Thomas Sibbald is, mede door zijn eredivisie seizoen, als 3e ingeschaald voor de thuisfavoriet Vincent de Vries. Bij de dames wordt er een finale verwacht tussen de Almeerse Tamara van der Hoeven en Ieva Pope van Van Zijderveld. Aan Manon Sibbald en onze eigen Xandra Stelling om daar een stokje voor te steken. Ook in de dubbel staat Michiel Kruijt in de bovenste regionen van de plaatsingslijst, ditmaal met partner Leon Nottelman. Het Duinwijckse duo Ralph Starren/Jerry Natenstedt is hierin als 2e geplaats. Ook bij vrouwen weer een bekende naam. Tamara van der Hoeven ditmaal samen met de Dorien Lups van BV Duinwijck. Raquel Humphris met Ieva Pope worden in de finale verwacht, mits er afgerekend word met het Almeerse duo Georgy van Soerland/Deborah van de Wal of het jonge duo Demi Lensellink/Marleen Kuipers. In het GD zijn er hoge verwachtingen van Jerry Natenstedt/Mandy Lenderink (1) en Michiel Kruijt/Raquel Humphris (2) voor Ralph Starren/Georgy van Soerland (3) en Leon Nottelman/Gita Djajawasito (4).

Categorie 4

Bij mannenenkel staat Bat Schouten boven in het schema, Brian Wassink is onderin als 2e geplaats. Tegenstand in de halve finale worden verwacht van de Amersfoortse Gilles de Kock en Kay Raadschelders. De Limburgse Rachelle Lemmens wordt bij de dames op plek 1 verwacht, kort gevolgd door de jeugdige Kelly van Buiten van BC Amersfoort. Bij de Mannendubbel is het een taak voor de geplaatste koppels Roy Kuipers/David Noya (1) en Danny Frelink/Bat Schouten (2) om de concurrentie uit de finale te houden. De VD zal in het teken staan van de jonge talenten met Kelly van Buiten/Nienke Kwakkenbos (1) en Chloe Amelo/Joyce Laudy (2). Voor David Noya/Rachelle Lemmens ook hier de hoogste plaatsingspositie, met Brian Wassink/Kiona vd Werf als tweede.

Categorie 6

De hoogste verwachtingen in de enkelspelen hier gaan uit naar Koen Odijk (ME6) en Isabel Spierings (VE6), voor Robert Rosendal en Diede Odijk. De mannendubbel moet het domein worden van Bas Massen en Mike Osnabrugge, die de als 2e geplaatste Tjalle v\d Kraan en Edward Veldman in de finale verwachten. Bij de VD en GD geen plaatsingen, daar ligt het schema helemaal open.

Categorie 8

Het dubbel koppel Tjalle vd Kraan (1) en Edward Veldman (2), zal het inde singel tegen elkaar moeten opnemen in de finale. Helaas weinig deelnemers in de overige onderdelen, daarom zijn er onderdelen samengevoegd met de 6.

Het weekend staat weer garant voor explosiviteit en strijd op alle niveau’s. We wensen alle deelnemers succes en we zorgen gezamenlijk voor een mooi en sportief toernooi.

Toernooi commissie BC Amersfoort

« Terug

» Nieuws archief